Massage

Swedish/sport, ayurvedical, shiatsu, wellness

Zsuzsa Talabér masseur

Massage and those techniques were always appealing to me which supports to maintain the spiritual and medical harmony of my clients. I finished my studies at the International Massage Academy, where I have achieved international accreditation from four different massage techniques. I look forward to welcome you!

Swedish/sport, ayurvedical, shiatsu, wellness

SIn our salon you can choose from Swedish/sport, ayurvedical, shiatsu and wellness massages. During the massages and rituals we combine the European and Eastern traditions in order to reach the perfect service.
We are convinced that nature provides all necessary materials for human, thus we do the massages with nature cosmetics and bio essences that does not contain any artificial chemicals. The relaxing and the sport of Swedish massages we apply Alpienne natural cosmetics. This product line originates from the Tyrolean mountains and combines 200 herbs.

Enjoy the positive effects of coffee on your skin

The Tegoder body treatment products are produced in one of the leading pharmaceutical production plant of Spain. The products contain Arabica grounded coffee that pampers not only your muscles and joints but your senses as well. According to your preference the massages can be completed with peeling or different stimulating, energizing packs.
At the first visit we will have a short consultation so that we could match the massage to your special needs or your possible problems and form the perfect service for your satisfaction.

 • Personal consultation in order to clarify possible locomotive disorders
 • Tailor-made treatment methods and material applications
 • Multi-step rituals formed according to your needs
 • Application of natural cosmetics and bio-essences
 • Complex treatments that combines the massage and the cleaning and grooming of the skin
 • Seasonal treatments (refreshing for the summer, warming during the winter, circulation stimulant techniques and materials)
 • Energy harmonizing

Massage rituals

Those who have already been in Tirol could experience the rich variety of nature, the fresh air and the refreshing effects of the crystal clear spring-water. The Alpienne natural cosmetics bring these fantastic components into the salon. The treatment starts with peeling, than it is followed by massage and a pack.

The applied products contain mountain arnica (reduces inflammation), organic honey (with antiseptic effect) and agents of different pinewoods (regenerating, revitalizing effects). The treatment is preceded according to the long tradition rituals of Tirol.

The Coffee Fresh ritual is based on the several positive effects of coffee. The treatment starts with the peeling of the whole body that is done with a soft cream combined with grounded coffee. After the peeling a relaxing, calming massage comes that is done with a beautiful scent bio essence.

The Coffee Arabica treatment is based on the Coffee Fresh treatment that is completed with a body pack of Arabica coffee that has a positive effect both on cellulites and the lymph circulation. It is a real pampering treatment that supports the regeneration of the skin and facilitates to preserve our health.

You will experience the magical spices of India, its scents and their positive effects throughout this treatment. According to the ayurvedical approach, we need to recover the energetic flow of our body in order to preserve our health. The treatments are done with authentic oils and according to the client’s needs with herbal balls.

The sofri massage candle is a high quality French nature cosmetic. After burning the candle, it transforms into a creamy material that works off well, grooms and nurtures the skin, its scent calms the mind. It is an especially pleasant experiment during autumn and winter times.

Massages

The Swedish massage is the most popular massage technique in Europe. Its technique intensifies the lymph circulation and the blood circulation, relaxes and decreases the pressure, stimulates the performance of the muscles, decreases the pain. It also decreases the oedema and the pressure in the joints.

A sportmasszázs fontos szerepet játszik minden aktívan sportoló ember életében, függetlenül attól, hogy sérült-e vagy sem. A masszázsnak számos fizikai, fiziológiai és pszichológiai előnye van. Javasolt nem csupán sportolóknak. Bárki igénybe veheti.

 • A masszázs javítja a szervezet egészségi állapotát
 • Segít a sérülések és a mozgásképesség elvesztésének elkerülésében
 • Gyógyítja és visszaállítja a sérült izomszövetek mobilitását
 • Javítja a teljesítményt, állóképességet
 • Meghosszabbítja a sportkarriert

A sportmasszázs fizikai hatásai

Növeli a vérkeringést: A masszázs simító mozdulatai élénkítik a vérerek és nyirokerek keringését. A nyomó mozdulatok hatására a terület mögött vákum jön létre, ami különösen a merev vagy sérült izomszövetek kezelésénél fontos, mivel a merev izmok úgy szívják a vért, mint a szivacs, és megfosztják a szöveteket a létfontosságú tápanyagoktól, és a gyógyuláshoz szükséges energiától.

Növeli a szövetek áteresztő képességét: A mély masszázs megnyitja a szöveti membránok pórusait, ami lehetővé teszi a folyadék és tápanyagok átjutását. Ez segít eltávolítani a méreganyagokat, tejsavat, és ösztönzi az izmokat az oxigén-és tápanyag felvételre, ami segíti azok gyógyulását.

Nyújtás: Masszázs segítségével azok a szövetek is nyújthatók, melyeket hagyományos módszerekkel nem lehet. Ezeket az izomrostokat hossz-és keresztirányban is lehet így nyújtani. Masszázzsal az izmot borító vékony kötőszöveti hártya is nyújtható, így az izom minden feszültségtől megszabadulhat.

Javítja a szövetek rugalmasságát: A kemény edzés a szöveteket keménnyé és rugalmatlanná teheti. Ez az egyik oka annak, hogy a kemény edzés nem vezet fejlődéshez. A masszázs segít megfordítani ezt a folyamatot a szövetek nyújtásával.

Megnyitja a mikro-keringést: A masszázs a testmozgáshoz hasonlóan növeli a szövetek véráramlását, emellett tágítja az ereket, így a tápanyagok gyorsabban jutnak az izomba, szövetekbe.

A sportmasszázs élettani hatásai

Fájdalomcsillapítás: Az izmok feszültsége, valamint a bennük felhalmozódó méreganyagok gyakran okoznak fájdalmat. A masszázs mindezt számos módon, például endorfin felszabadítással csökkenti.

Relaxálás: A keletkező hő, a nyújtás és megnövekedett véráram hatására az izmok elernyednek.

A masszázs pszichológiai hatásai

Szorongás csökkentő: A fentiekben említettek hatására az izmok elernyednek, relaxálnak, ami csökkenti a szervezet szorongás szintjét.

Élénkítő: Amennyiben a masszázs fürge, erőteljes mozdulatokkal történik, az élénkítő, frissítő hatással van a szervezetre.

A lávaköves masszázs eredete mintegy 3000 évre nyúlik vissza. Az észak-amerikai indiánok, az ókori kínai és indiai gyógyítók, de az ősmagyar sámánok is használtak felmelegített köveket kezeléseik során. A lávaköves masszázs mai formáját a 90-es évek elején állította össze Mary Nelson. A kínai orvoslából a meridántan, Indiából a csakrák rendszere került be a lávaköves masszázs menetébe, melyben megtalálhatóak az energiarendszer (meridiánok), az aromaterápia valamint az akuprsszúra egyes elemei. Kézzel történő masszázs helyett vulkáni eredetű, simára csiszolt felületű, 50-54oC-ra felmelegített szürkés/fekete bazaltköveket használunk. A lávakövek rezgésszáma a legmagasabb és sokáig megtartják magas hőmérsékletüket és energiájukat. A masszázs során felmelegített és személyreszabottan összeállított masszázsolajat és illóolajakat használunk, melyek a felhevített bőrbe sokkal könnyebben és mélyebbre jutnak, így fokozottabban fejtik ki hatásukat. . A kezelés speciális masszázstechnikára épül, segíti az energiaáramlást és a stressz oldásával párhuzamosan javítja a közérzetet. Fokozza a vérkeringést, méregtelenít, lazítja az izmokat, enyhíti az álmatlanságot és rendkívül jót tesz a bőrnek, mivel a meleg masszázs során az olaj a bőr mélyebb rétegeibe jut. A test ellazulása mellet a lélek is relaxál. A merev izmok és ízületek visszanyerik a rugalmasságukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül. A lávaköves masszázs minden olyan pozitív élettani hatással rendelkezik, mint az összes többi masszázs, azonban a meleg kövek felerősítik ezeket a hatásokat. A masszázs csakra terápiával és indiai fejmasszázzsal fejeződik be. A csakrák az egyes szervek és szervcsoportok működésével hozhatók összefüggésbe. Ezeket serkentik, stimulálják a szintén felmelegített csakra kövek, amelyek nemes kövek. Az indiai fejmasszázs során ellazul a fej, a vállak, a nyak és az arc. Mély fizikai és szellemi relaxációt biztosít, ezáltal csökkenti a fizikai és szellemi feszültséget.

It is the most popular massage technique of today that can be found most frequently at Spa-Wellness hotels. The aim of the massage is to relax, to decrease the stress and to facilitate the relaxation of the body and soul of the client.

It is a side technique of Swedish massage that is concentration on the muscles of the back. Its goal is to relax and work over the muscles of the shoulder and those that hold the spine

Reflexology is an ancient science, that is based on mapping and analysing the foot. There are acupunctural points on our feet that are symbolizing the tracts. By pushing and scrubbing these points these tracts can be stimulated and we can normalize its functions.

Moments at the masseur