Hajformázás otthon

Otthon is szeretnél hullámokat varázsolni a hajadba, de nem tudod mitől lesznek tartósak a loknijaid? Szereted formázni a hajad, de félsz hogy roncsolod ezzel? Hoztunk most pár tippet, amelyek segítségével gyönyörű, tartós, ápolt frizurákat készíthettek a mindennapokban.

Első lépés a hővédelem

A gyakori, hővel történő formázás igénybe veheti a hajunkat, ha nem gondoskodunk a megfelelő hővédelemről. Miért szükséges ez? Hajunk formázásához melegre van szükségünk, hiszen a meleglevegő kinyitja a haj szerkezetét, aminek hatására formázhatóvá válik. Viszont a forró levegő, megfelelő védelem nélkül kiszárítja a hajat, ezért nagyon fontos, hogy minden hajszárításhoz használjunk hajtípusunknak megfelelő hővédő tejet vagy sprayt.

Kedvenc termèkünk: Kérastase L’incroyable Blowdry ami egy hővédő styling tej. A hőre aktiválódó, mikro-viasz technológiájának köszönhetően nemcsak a szöszösödés és a hő ellen véd, de lehetővé teszi a frizura tartós újraformázását is.

Hajformázási módszereink

Többféle módszerrel készíthetünk hullámokat hajunkba. Minden technika más-más frizurát eredményez. A hullámokat készíthetjük szárítással, sütéssel vagy csavarók használatával. Szárításnál fontos, hogy meleg levegővel alakítsuk ki a hullámokat, fixáláshoz pedig hideg levegőre van szükségünk. Ha igazán tartós hullámokat szeretnénk, csavaróra is felcsavarhatjukk a tincseket, így a csavaró formáját felvéve hűlnek ki tincseink. A hajban maradó termékek használata a hullámok elkészítésénél is segítségünkre lehetnek. Volumennövelésre használhatunk tőemelő spray-t vagy hajhabokat.

Hajformázás szárazon

Rengeteg hajformázó eszköz közül választhatunk. Ahány eszköz, annyi módszer a frizura elkészítésére. Lássuk mi a különbség köztük! Kúpvas az egyik legkedveltebb hajviselet a természetes, laza hullámos haj. Ehhez a legjobb választás a kúpvas. Ha túl szorosnak érzed a hullámokat, kezeddel vagy egy ritka fogú fésűvel lazíthatsz a hullámokon.

  • Hajgöndörítők: a hagyományos göndörítő eszközökkel igazán göndör, loknis frizurákat készíthetünk. Minél vékonyabb az eszköz feje, annál göndörebb lesz az eredmény.
  • Kreppelő, triplafejes hajsütővas: a pici, szögletes hullámok mindenkit visszarepítenek a ‘80-as évekbe. Viszont ez a trend most egy sokkal modernebb változatban tért vissza. A hullámok ugyanazok, de sokkal nagyobbak a megszokott változatnál. Ezt a frizurát a triplafejes hajsütővassal érhetjük el.
  • Hajvasaló: használatával pillanatok alatt egyenes hajat készíthetünk. A hagyományos kerámia lapos hajvasalók helyett, ma már inkább a gőzölős változatokat ajánljuk ilyen például a Steampod is. Technológiàja azon alapul,hogy desztillált vizzel működik,így nem engedi,hogy a haj kiszáradjon és veszítsen a nedvességtartalmából!

Az eredmény egy extra fényes rugalmas, hosszantartóan szöszölődés mentes egyenes haj lesz.

Hajformázás otthon - Szépségszalon Buda -1
Hajformázás otthon - Szépségszalon Buda -2
Hajformázás otthon - Szépségszalon Buda -3
Hajformázás otthon - Szépségszalon Buda -4
Hajformázás otthon - Szépségszalon Buda -6
Hajformázás otthon - Szépségszalon Buda -8

Fixálás

Nem szabad megfeledkezni az elkészült hullámok fixálásáról sem. A rögzítésnél is fontos meghatározni a célunkat. Milyen eredményt szeretnénk elérni? Extra erős tartást, volumen növelést vagy inkább természetes hatású, de tartós frizurát? Ezekhez mutatunk most pár terméket. Ha nem szeretnénk, hogy megkeményedjenek a tincsek, válasszuk inkább a púder sprayek, mint például a Loreal Savage Panache texturizáló spray-t. Eredménye: XXL méretű volumen, lezser, kócos tincsek.

Extra erős tartáshoz választhatjuk a 6-Fix hajlakkot, ami a Loreal legerősebb rögzítését biztosítja. Gyorsan száradó hajlakk, nem nehezíti el a hajat, könnyen kifésülhető. Az őszi időszakban sokan bosszankodunk a nedves, párás levegő miatt, ami pillanatok alatt tönkreteszi frizuránkat. Erre az esetre a legjobb választás a Fix Anti-Frizz hajlakk, ami nem csak 24 órás tartást biztosít, hanem antisztatikus hatású és ellenálló a nedvességgel szemben is.

A tengerparti hullámok, vagy más néven “beach waves” ahogy a neve is elárulja olyan, mintha most léptél volna ki a tengerből. A tengeri só egy természetes texturizáló összetevő, volument ad és fixál. Ehhez a frizurához tökéletes választás a Loreal Beach Waves spray, ami ásványi sókkal dúsított, texturáló spray.

Kísérletezzetek bátran a különböző eszközökkel és technikákkal, de ne feledkezzetek el a megfelelő hajápolásról és hővédelemről sem, hogy hajatok táplált, fényes és egészséges maradjon!

Jelentkezz be kezelésre!

Ha szeretnél te is elmélyedni a témában keresd a Fodor Szalon csapatát, mi segítünk álmaid megvalósításában!