Melírok világa 2.

Sokunk fejében amikor a melírra gondolunk, vagy megkérdezi a fodrász hogy szeretnénk-e pár melír tincset a hajunkba még mindig a sávos, csíkos nagy kontrasztos tincsek jutnak eszunkbe, pedig ez már szerencsére egyáltalán nem jellemző. A melír szó annyit tesz, hogy egy más, eltérő színű tincs a hajban. A mi értelmezésünkben a melír az éke egy gyönyörű natúr, vagy festett hajnak. Egy olyan technikáról van szó ami 100%-ban egyedivé, különlegessé tesz Téged, és a hajadat.

Mi a különbség a hajfestés és a melírozás között?

Alapvetően a legnagyobb különbség, hogy a festett haj sok esetben egy színű, vagy nagyon minimálisan világosodhat a haj vége felé. A melír sok esetben már világosító termékekkel történik, szőkítő olajokkal, pasztákkal, porokkal. Ezek az anyagok képesek megvilágosítani a hajat olyan szinten, hogy észrevehető eltérést adjon az alap hajszínhez képest.

Melyiket válaszd?

A hajfestés rendszerességet igényel, a lenövést érdemes 4-6hetente újra festeni, így lehet a legszebb eredményt kihozni belőle. Neked való, ha szereted a természetes egyszínű hajakat, ha inkább a letisztultságra vágysz. A melír tökéletes választás lehet számodra, ha nem szeretnél 4-6 hetente fodrászodnál ülni, de mégis vágynál a különleges színeredményre, és arra, hogy feldobd hajszíned. Általánosságban 3 havonta érdemes újra frissíteni a hajszínt, de vannak technikák amiket akár 6 hónapig is tudsz újra szőkítés nélkül viselni, természetesen ilyenkor az árnyalást ajánlott frissíteni, hogy ne változzon olyan irányba a hajszínünk amit nem szeretnénk.

Egyenesen vagy göndören?

Mindennapjainkhoz hozzátartozik, hogy vendégeink képi inspirációval készülnek, ami egyébként hasznos is lehet, mert le tudjuk fixálni, hogy mi az ami tetszik, és mi az ami nem egy adott frizurán. A melírok, balayage-ok esetén sokszor szépen behullámosított hajakkal van tele az internet, ami azért megtévesztő, mert teljesen más ugyanaz a haj hullámosan, és más amikor egyenes. Ezt fontos átgondolnunk, hogy ha az év nagy részében egyenesen hordjuk a hajunkat, feltehetően nem úgy fog kinézni mint a fotón amibe beleszerettünk. Az alábbi képen szeretnénk szemléltetni, hogy ugyanaz a haj mennyivel másabb egyenesen, mint hullámosítva.

Mire jó még a melír?

Melírozni nem feltétlenül jelenti azt, hogy csak szőkét vagy a hajszínedtől világosabb árnyalatot kell választani. Szuper megoldás lehet számodra ha szereted a természetes hajszíned, és nem szeretnél elköteleződni egy hajfestéssel, viszont az ősz hajszálaidat már nem szívesen látod. A hajszínedhez legközelebb álló festék kiválasztásával visszarepíthetünk téged egy kezdődő őszülési állapothoz! Szuper, nem? Természetesen melírokkal nem lehet eltüntetni minden egyes ősz hajszálat, ha erre vágynál akkor a hajfestés a megfelelő technika számodra, de nagyon szuper eredményeket tudunk elérni így és ebben az esetben a hajfesték még a fejbőröddel sem érintkezik.

Rengeteg technika van, nem tudod eldonteni, hogy melyiket is válaszd?

Szuper hírünk van, hiszen ezt nem is Neked kell eldöntened! Remek fodrászaink egy alapos konzultációval kezdik a munkát, amiben nézünk fotókat is, szuper ha hozol magaddal képeket, hogy mik tetszenek, de ha teljesen tanácstalan vagy, akkor sincs semmi baj, mi segítünk megtalálni azt amivel a legelégedettebben távozhatsz. Sokszor a kiválasztott technika nem megfelelő a hajad és kívánságaid számára, ezért nem szabad előre kiválasztani egy technikát, mert ha szőkébb tincsekre vágysz azt nem lehet elérni szabad levegős technikákkal, hiába olvasod mindenhol azt, hogy ez a divat. Ezért nagyon fontos, hogy megbízz az általad választott szakemberben, és a konzultáción őszintén beszélj a kívánságaidról, félelmeidről.

Beszéljünk kicsit az éppen aktuális melír trendekről. Az elmúlt években nem változtak olyan sokat sem a technikák, sem pedig a Ti kívánságaitok. Továbbra is az abszolút kedvenc minden olyan színjáték aminek láthatatlan a lenövése, és természetes hatása van.

Ajánlott melírtechnikák
Balayage, babylight, hajpántmelír, azaz minden ami nem tőtől indul, így nincs lenőtt hatása 6 hét után, bővebben a melírtechnikákról itt olvashatsz!

French Balayage

Vitathatatlanul a legnépszerűbb technika, amiben az a legjobb, hogy hiába van rengeteg embernek, mégsem találunk két egyformát. Egy felül sötétebb, a haj vége felé világosodó színátmenetet készítünk, a haj hosszában fel-felfutó világos tincsekkel, ezzel garantálva a haj játékosságát. Mint minden melírtechnika ez is teljesen egyénre szabható, hiszen szabadon választható az, hogy milyen világosságot készítsünk, illetve hogy hová is pozicionáljuk a szőke tincseid. A French Balayage abban különbözik a hagyományos balayage technikától, hogy színei lágyabbak, természetesek, lehetnek hamvas vagy meleg árnyalatúak mégsem nem tolakodó hatásúak.

Airtouch

Sok a babahajad? Ehhez a technikához remekül tudjuk alkalmazni őket, ugyanis az a lényege az airtouch-nak, hogy a babahajakat kifújva a tincsből világosítjuk a hajat, a végeredmény így egy gyönyörű átmenetet eredményez, mégis úgy, hogy tőtől világosítjuk a hajad. Szuper lehet akkor is ha szeretnél sokkal szöszibb lenni, de akkor is ha csak egy nagyon finom napszítta hatásra vágysz.

Moneypiece

Ezzel a a technikaval az arc körüli tincseket tudjuk kihangsúlyozni, üdébbé tenni a tekintetet. Lehetőség van a színmélységekkel játszani, így egy kicsit nyújtani vagy szélesíteni az arcot. Főként azoknak a vendégeinknek ajánljuk, akik inkább kiengedve hordják a hajukat.

Babylights

A célunk ilyenkor, hogy egy nagyon finom lágy színt hozzunk létre, mint amikor a gyermek haját szívja ki a nap. Ideális szőke hajakba, akik fel szeretnék dobni hajukat, természetes hatásra vágynak.

Ombre

A haj tövektől lefelé folytonos világosodást, természetet átmenetet jelent, nincsenek felnyúló világos tincsek, mint a balayage festéseknél. A tő és hajvég színei között nagy kontraszt van, akár 4-5 színmélység is lehet

Sombre

A sombre lényegégeben az ombre egy lágyabb verziója. Itt is ugyanúgy fentről lefelé világosodó színátmenetről beszélünk, de itt már a két szín között már csak 2-3 mélység különbség van. Ezáltal egy sokkal naturálisabb végeredményt kapunk.

Bronde és még számtalan fantázianévvel ellátott hajszíntrend

Sokszor felkapnak árnyalatokról elnevezett színtrendeket, mint a fent említett bronde, ami a brown és a blond szó összetétele. Itt is visszakanyarodunk oda, hogy bár hangzatos fantázianevekkel vannak ellátva, mégsem ez a lényeg. A legfontosabb, hogy Te milyen árnyalatokra, világosságra vágysz, azt, hogy hogyan lesz ez kivitelezve nyugodtan bízd a szakemberre.

Jelentkezz be kezelésre!

Ha szeretnél te is elmélyedni a témában keresd a Fodor Szalon csapatát, mi segítünk álmaid megvalósításában!