Útmutató a melírok világában

A melír nem csak szőke, avagy mit is takar valójában ez a technika? A melír évtizedek óta hódít, viszont sok esetben nem is tudjuk igazából milyen esetekben és milyet is válasszunk. Sokak számára a melír egyet jelent a szőke és csíkos hajjal, valójában viszont teljesen más a lényege.

A technika jelentése színkeverés, ami azt jelenti, hogy a hajszínen belül több színt helyezünk el, így emeljük ki a kialakított formát vagy dobjuk fel megunt, egyszínű hajunkat.

Az utóbbi években rengeteg új melírtechnika látott napvilágot, hiszen nagy divat mostanában a többszínű haj. Sokat változott azonban az, hogy a pár éve divatos kontrasztos, azaz szinte sötétbarna tőből kiinduló szőkébe átmenő hajszín, teret engedett a természetesebb változatának. Ez az jelenti, hogy az alapszínünknél csak picit világosabb melírt helyezünk el.

Használhatjuk ezt a technikát arra is, ha a hajunkat szeretnénk picit világosítani, de a festésre nem szántuk rá magunkat, hiszen ez egy részleges világosítás, így a lenövés sem olyan kontrasztos és nem kell (sőt nem is ajánlott) 4-6 hetente a fodrásznál való megjelenésünk. Mivel általában szőkítő termék használatával készítjük el, igénybe veszi a hajat, akármilyen jó terméket használunk, ezért is tanácsoljuk, hogy ritkábban készíttessük el. Lássuk tehát, milyen technikákkal, milyen hatás érhető el!

Melír technikák

Fodor_Szalon_fodrászat_Ecaille_melír-350x350

Ecaille avagy a páncél melírozás

2015 elején megjelenő technika, melynek lényege hogy két egymással harmonizáló szín váltakozik a frizurában. Nevét a teknőspáncélban is felfedezhető színváltakozásokról kapta. Azoknak a vendégeinknek ajánljuk, akik szeretik a melegebb, aranyló hajszíneket.

Fodor_Szalon_fodrászat_Babylight_melír12

Babylight avagy a gyermeki napszítta hatás

2015 nyári trendje a babylight technika, mellyel ultra természetessé teheted natúr vagy festett hajad. A gyermeki napszítta hatásra törekedve, úgy készítjük el tincseidet, hogy a színek között ne legyen nagy a kontraszt, így lesz nagyon természetes hatású.

Fodor_Szalon_fodrászat_Hajpánt_melír

Hajpánt melírozás

A technika lényege, hogy az arcod körül világosítjuk fel a hajad, ezzel egy lágy keretet adva az arcodnak, amit így még jobban kiemel. Azoknak a vendégeinknek ajánljuk ezt a technikát, akik nem szeretnének nagy változást a hajszínükben, viszont látványos eredményre vágynak.

Fodor_Szalon_fodrászat_Folias_lap_melír

Fóliás melírozás vagy lapmelírozás

Az egyik legrégebbi technika, fűzve is készíthető, attól függően, hogy mire vágysz. Bátran válaszd, ha világosítani szeretnéd az egész hajad, de nincs időd minden hónapban hajfestésre elmenni. Elég 2-3 havonta ellátogatnod a fodrászodhoz és a lenövésed is természetesebb hatású, mint a hajfestésénél.

Fodor_Szalon_fodrászat_Ombre_melír

Ombre melírozás

Az elmúlt években nagyon kedvelt melírozási, hajfestési trend volt az ombre, melynek lényege, hogy a hajvégek 3-4 árnyalattal világosabbak a felső részeknél, vagy éppen sötétebbek. Az extrémebb frizurákat kedvelők számára ugyanúgy remek választás lehet, hiszen nem csak a szőke, barna árnyalataiban gondolkodhatunk, megbolondíthatjuk hajszínedet az idén nagyon divatos réz és vörös árnyalatokkal is.

Fodor_Szalon_fodrászat_Sombre_melír

Sombre melírozás

A sombre annyiban tér el az ombrétól, hogy egy természetesebb hatásról van szó, itt csak 1,5-2 árnyalat különbségről beszélünk. Amiért mi jobban szeretjük a sombrét: Az ombre kontrasztos színei kevés embernek tudtak igazán jól állni, és a hajadat is sokkal jobban megviseli. A sombre természetes színének eléréséhez nem kell olyan erős anyaggal kezelni a hajad, ami így egészségesebb lesz és a lenövése sem látványos.

Fodor_Szalon_fodrászat_Peekaboo_melír_2

Peek-a-Boo avagy a bújócska melírozás

Ennél a technikánál a világosabb vagy sötétebb tincseid rejtettek, csak akkor tűnnek elő, amikor mozgás van a hajadban (a szél fújja, beletúrsz) vagy összefogod. Nagyon szerethető technika, hiszen ha úgy van kedved elrejtheted, de ha szeretnéd akkor megmutathatod.

Fodor_Szalon_fodrászat_Balayage_melír1

Balayage , copacabana

Balayage francia eredetű szó, jelentése sepregetés. Az ombre festés legfrissebb fajtája, lényege, hogy a fodrászod nem a hagyományos fóliás melírozással készíti el világosabb tincseidet, hanem szabadkézzel rajzolja bele a hajadba. Ezzel egy sokkal természetesebb hatást létrehozva, ahol nem lesznek egyformák sem a színek, sem a vonalak.

Amellett, hogy divatos hajszínnel távozz tőlünk, ami abszolút illik megjelenésedhez, egyéniségedhez számunkra nagyon fontos az is, hogy a hajad a lehető legegészségesebb maradjon, így csakis kizárólag minőségi L’Oreal Professionnel termékekkel dolgozunk.

Tanácsadás szakszerűen!

Fodrászaink mindent megtesznek azért, hogy a lehető legszebb hajszínt érjék el számodra és a hajad egészségét is megőrizzék, de emellett nem szabad megfeledkezni az otthoni hajápolásról sem. Csapatunk szakszerű tanácsokkal szolgál, hogy csodálatos hajszíneddel úgy ragyoghass akár a vörös szőnyeg sztárjai!