Tönkrement haj kezelése. Hogyan hozzam helyre a hajam?

A munkánk során sok olyan szerkezetileg károsodott hajjal találkozunk, ami elrontott hajfestések, vegyszeres műveletek halmozása vagy a hajápolási rutin teljes hiányában tartós károsodást okoznak a hajszerkezetben.

Tönkrement haj kezelése. Hogyan hozzam helyre a hajam? -1
Tönkrement haj kezelése. Hogyan hozzam helyre a hajam? -3

Első ránézésre sokszor reménytelennek tűnhet ebből az állapotból való kijutás, és megoldásnak csak az olló vagy a nullás gép tűnhet. Reméljük, ezt a bejegyzést most úgy olvasod, hogy nem érezted még így magad.De mi van akkor, ha most épp ebben a cipőben jársz? A haj, akárcsak a bőr sejtlemezekből áll össze, melyeket egy sejtközi kötőanyag köt össze. Ez a sejtközi kötőanyag védi a hajszálakat, erősebbé teszi a hajszálat a küldő behatásokkal szemben,lipidekből és ceramidokból áll. Szerkezetileg károsodott hajról akkor beszélünk, mikor ez a sejtközi kötőanyag egyensúlya megbomlik, aminek hatására a haj elgyengül, elvékonyodik, a sejközi kötőanyagok kilyukadnak ennek következtében a hajszál letörik.

Tönkrement haj kezelése. Hogyan hozzam helyre a hajam? -5

Minek a hatására történik ez?

Természetes külső behatások mint az UV fény, a napi igénybevétel, a fésülködés, hajmosás, hajszárítás, hajvasalás. Kémiai beavatkozások mint a festés, szőkítés, dauer. Fontos az, hogy megtaláld a számodra hiteles szakembert, akivel végigmész ezen a nem túl rövid, rögös úton. A szerkezetileg sérült hajjal az a probléma amellett, hogy esztétikailag sem nyújt szép látványt, hogy például a festék hajszínek nem tudnak tartósak lenni, mert egy porózus hajban nincs mihez tapadniuk ezeknek a pigmenteknek. A kezelhetősége nehéz, gubancolódik, fénytelen, töredezik, vagy akár le is törik ott ahol a legjobban el van ‘fáradva’ a haj szerkezete.

Első lépésben érdemes Olaplex kezeléssel segíteni a hajban lévő kötések újjáépítését, ezáltal a haj ellenállóbb, rugalmasabb, lesz a későbbi fizikai és kémiai behatásokkal szemben. Az olaplex kezelésről bővebben már egy előző blogbejegyzésünkben olvashattatok. Azt, hogy hány kezelésre illetve, hogy milyen gyakorisággal ajánlott alkalmazni, a sérülésének fokától függ. Ezzel párhuzamosan érdemes otthoni használatra a Kerastase Resistance termékcsaládot alkalmazni amely főként a haj belső szerkezetét építik újjá, így az ellenállóbb lesz a külső behatásokkal szemben.

Összetevői hatásának köszönhetően a hajszál szerkezete teljesen megújul, ellenállóbb, rugalmasabb lesz, mint valaha. A termékcsalád egésze a Fibra Kap rendszerre és a Jerikói rózsa kivonatára épül fel. Ez az innovatív hatóanyag komplex képes pótolni a haj hiányzó építőköveit, valamint újraaktiválni azokat, visszaépíteni a sejtközi kötőanyagokat. Ezt segíti elő az SP94, és 6 aminosav: arginin+szerin+glutaminsav+glucin +prolin+tirozin, és 1 búzaprotein hidrolátum. Behatol a kutikulába, beolvad a sejtközi kötőanyagba, kitölti a lyukakat,újjáépíti a sejtközi kötőanyagot ott, ahol a leginkább szükség van rá.

Itt egy olyan hajat láthattok, ami még a szerkezetjavítás rögös útjának elején áll.

Tönkrement haj kezelése. Hogyan hozzam helyre a hajam? -2
Tönkrement haj kezelése. Hogyan hozzam helyre a hajam? -4

Nagyon fontos, hogy egy szerkezetileg károsodott hajjal nagy türelemmel kell bánni, és első körben nem azt várni ettől a termék családtól, hogy fényes és puha lesz. Stabil szerkezet nélkül, hiába ápoljuk a hajfelszínt amitől szép fényes és puha hajat kapunk, az le fog törni, miközben nem értjük, hogy ez hogy is lehet. Ezért nagyon fontos, hogy először a szerkezetét tesszük rendbe az ilyen hajaknak, majd utána jöhet a felszíni hidratálás.

Itt pedig láthattok egy szerkezetileg tökéletes hajat, ami rendszeresen világosításnak van kitéve, viszont az otthoni hajápolási rutinjával és olaplex illetve egyéb ápoló kezelésekkel kiegészülve már nem kell választani a szőke és az egészséges haj között.

Tönkrement haj kezelése. Hogyan hozzam helyre a hajam? -6

Jelentkezz be kezelésre!

Ha szeretnél te is elmélyedni a témában keresd a Fodor Szalon csapatát, mi segítünk álmaid megvalósításában!