Göndör a hajam, mit tegyek ?


Az elmúlt évek divatirányzatai formálták a nők gondolkodását a frizurájukkal kapcsolatban, egyre jobban kezdik elfogadni a hajuk természetes struktúráját, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a legutóbbi statisztikai adatok alapján 80%-ban csökkent a tartós kémiai egyenesítők népszerűsége

Ahhoz, viszont, hogy vendégeink is megszeressék a hullámos illetve göndör tincseiket, elengedhetetlen a szakértők megfelelő tudása, ebben a blog bejegyzésben így ezt a témát boncolgatjuk kicsit alaposabban. Szalonunkban kiemelt figyelmet fordítunk a göndör hajakra. Segítséget nyújtunk azok ápolásában, formázásában, tanácsadásában az otthoni kezelésében. A göndör hajnál sokszor az a legnagyobb hiba, hogy nem kapunk elég tájékoztatást, hogyan is kell ezt a hajtípust kezelni. Sok vendégünk, aki már tudja a legfontosabb praktikákat az otthoni hajápoláshoz, s emellett egy szakszerűen elkészített vágást is kapott, elfelejtheti a hajvasalót örökre. Hiszen igazán szerethető ez a hajtípus, nem mellesleg divatos megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Göndör a hajam, mit tegyek ? -5

Miben különbözik a göndör haj az egyenestől ?

Biológiailag minden hajtípus azonos, tehát a göndör haj szerkezete ugyanolyan, mint az egyenes hajé. Átmérőjében viszont mást mutat, míg az egyenes haj keresztmetszete kör alakú addig a göndöré oválisabb.. Így a hajszálat felépítő keratin réteg is egyenetlenül oszlik el. A göndörödési ívben a hajszál átmérője elvékonyodik, ezáltal sérülékenyebbé is válik. Nincs két egyforma göndörödés, éppen ezért ha szeretnénk jobban a hajtípusunknak megfelelően ápolni a frizuránkat, segítségünkre lehet a göndör illetve hullámos hajtípusok skálája.

Göndör a hajam, mit tegyek ? -8

Milyen termékekkel tudom a legtökéletesebben ápolni a göndör hajam?

A Kérastase Curl Manifesto termékcsaládja a legtökéletesebb megoldás legyen szó hullámos vagy akár göndör haj ápolásáról. A repertoárjában megtalálható a hidratálásért felelős olaj, vagy krém, de a definiáltságot elősegítő zselé is. Viszont ha csak a tincseinket szeretnénk felfrissíteni akkor sem kell aggódnunk a termékcsalád erre is kínál megoldást a jól megszokott hajfürdő és hajmaszk kombinációja mellett!

Göndör hajra kezelések

Figyelmedbe ajánljuk a szalonban választható ápolásokat is, melyekről fodrászod tud széleskörű tájékoztatást adni. Ezek általában olyan szolgáltatások, amik még intenzívebben tartalmazzák azokat az anyagokat, amikre hajadnak szüksége van. Otthoni ápolással természetesen ki kell egészíteni ezeket, viszont jó alapjául szolgál a hajad hidratáltságának. Ezen kívül a göndör hajra is remek megoldást kínál egyik kedvenc termékünk az olaplex, hiszen ez a hajban lévő kötéseket köti újra és sokszorozza, ezáltal javítja a haj szerkezetét, rugalmasságát, ami szintén igen lényeges ennél a hajtípusnál.

Göndör a hajam, mit tegyek ? -7

Mire érdemes figyelni a szín és a vágás kiválasztásánál?

Fontos, hogy kizárólag professzionális hajfestékkel legyen kezelve a haj. Szalonunk a hajfestésnél is a haj ápoltságát tartja a legfontosabbnak, ezért használjuk a L’OREAL professionnel termékeit. A nem megfelelő festék miatt a haj veszíthet hidratáltságából, rugalmasságából. INOA ammóniamentes, olaj alapú hajfesték ajánlunk göndör haj festéséhez! Ha szőkítő termékkel melíroztatjuk, világosítjuk a hajunkat, válasszunk olyan technikával elkészített hajszínt, amit nem kell sűrűn újrafestetnünk, hiszen a szőkítés picivel jobban szárítja a hajat, még ha a megfelelő anyaggal készíttetjük is el. Ilyenkor szoktuk ajánlani a paszta alapú szőkítőkrémeket, hiszen ezek kevésbé viselik meg tincseinket.

Ajánlott melírtechnikák
Balayage, babylight, hajpántmelír, azaz minden ami nem tőtől indul, így nincs lenőtt hatása 6 hét után, bővebben a melírtechnikákról itt olvashatsz!

Göndör haj vágása

A göndör haj vágását teljesen más szempontok alapján készítjük el, mint az egyenes hajat, így fontos, hogy a fodrászod tudjon bánni a göndör tincseiddel. Tévhit,hogy nem lehet kreatív frizurákat készíteni, de minden esetben szem előtt kell tartani, hogy csak göndören fogod hordani a hajad, vagy váltogatni is szeretnéd a frizurádat. Egy forma elkészítésénél figyelembe kell vennünk, hogy szárazon a volumene sokkal másabb lesz, mint az egyenes hajaknál. A különböző formák térbeli megjelenését láthatjuk, így ezekben az esetekben például nem javasolt egy ,,egyhossz” forma, mert a súlypont miatt kialakulhat az úgynevezett sátor/ háromszög forma, így ennél a hajvágásnál a legfontosabb szempont, hogy megszüntessük azt.

Nem javasoljuk a göndör tincsek ritkítását illetve ,nyesővel” történő vágását sem, mivel ez esetben a göndör fürtök elveszíthetik a definiáltságukat illetve sokkal szöszösebb hatást kapunk eredményül.

Göndör a hajam, mit tegyek ? -6
Göndör a hajam, mit tegyek ? -4

Otthoni ápolási tippek göndör hajúaknak

Elengedhetetlennek tartjuk az otthoni hajápolással kapcsolatos tájékoztatást. Mindenkinek egyénre szabva adunk információt arra vonatkozóan, hogy mivel tudja megkönnyíteni a hétköznapokon a hajápolást, viszont van pár alappillér, amivel nem árt, ha tisztában vagyunk. A hajat ne fésüljük két hajmosás között, mert szétszedjük a tincseket és elrontjuk a frizurát. Csak hajmosás után, vizesen, hajban maradó ápoló vagy olaj segítségével kisebb tincsenként, óvatosan bontsuk ki a hajat, lehetőleg ritkább fogú fésű segítségével. A manapság is divatos Tangle Teezer illetve Denman kefék segítségünkre lehetnek a definiált tincsek kivitelezésében.

A mi kedvenc hajban maradó ápolónk a Kérastase Créme de jour Fondamental:

Fontos, hogy hajunkat ne csavarjuk törölközőbe, csak nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, ezzel elkerülve a szöszösödést. A diffúzor használata elengedhetetlen, hiszen ez abban segít, hogy tincseink definiáltabban száradjanak meg, hogy ne fújjuk szét a hajat, ne legyen szöszös. A tincseink felvegyék szép, göndör formájukat. Ehhez használhatunk finish termékeket, viszont fontos, hogy ne válasszunk erős habokat, hiszen ezek keményítik a fürtjeinket, maradjunk a gyengébb erősségű termékeknél. A mi kedvencünk a Kérastase Huile Sublime Repair.

Jelentkezz be kezelésre!

Ha szeretnél te is elmélyedni a témában keresd a Fodor Szalon csapatát, mi segítünk álmaid megvalósításában!