Nyári hajápolás

A bőr mellett a haj is különleges ápolást igényel, hiszen ugyanúgy érik a káros hatások, a napsugarak. Ahogy a bőrünk, úgy hajunk is ki van téve káros környezeti hatásoknak. Sokan azonban a nyár örömei közepette kevés időt, figyelmet fordítanak hajuk állapotára, pedig érdemes megfogadni a következő néhány tanácsot, ha nem akarunk ősszel több órát ülni a fodrásznál, jóval rövidebb hajjal.d, majd langyos vízzel öblítsd le.

Nemcsak a bőrt, hanem a hajat is tönkretehetik a nap ultraviola sugarai. Ennek oka, hogy az UV-sugarak hatására a víz hidrogén-peroxidként, fehérítőként viselkedik. Szétroncsolja a pigmenteket, mire a haj elveszíti színét, fakóvá és merevvé válik. Ha ez a folyamat elkezdődik, a hajnak már nem kell vizesnek lennie, épp elég hozzá a levegő és a fejbőr nedvességtartalma. Ezenkívül a nap kivonja a haj keratinjában tárolt nedvességet is, úgyhogy az száraz lesz és veszít a rugalmasságából.

Pár jó tanács:

  • Úszás után mindig mosd át a hajad édesvízzel, mert a visszamaradó klór vagy só részecskék (különösen napfény hatására) rongálják a hajat.
  • Napozás előtt mindig kend be a hajad színvédő UV-filteres krémmel vagy olajjal, mert segít megőrizni a haj színét és minőségét (leginkább festett hajúaknak fontos!)
  • Ha festett vagy színezett a frizurád, használj színfelfrissítő sampont. Alaposan mosd meg vele a hajad, majd langyos vízzel öblítsd le.

Nagyon fontos, hogy nem csak a napozás közben éri a hajadat a nap. Ha hosszú sétára mentek a szabadba, vagy a városba nyáron, akkor is használj előtte napvédő krémet vagy olajat a hajadra! A hajadról ugyanúgy próbálj gondoskodni, mint a bőrödről!

Jelentkezz be kezelésre

Ha szeretnél te is elmélyedni a témában keresd a Fodor Szalon csapatát, mi segítünk álmaid megvalósításában!