Roncsolt haj újraépítése

A roncsolt hajat az alábbi jellemzőkről ismerhetjük fel:

  • a haj látszatra gyengébb, hamarabb felduzzad a vízben, vagy a párás, nedves levegőben,
  • tapintásra veszít rugalmasságából,
  • könnyebben töredezik, veszít egységességéből, és tartásából,
  • a festett haj, könnyen kifakul, fénytelen lesz,
  • a dauerolt haj hullámai veszítenek tartásukból,
  • nyúlékony

Mitől lehet a haj roncsolt?

Élete során a haj különféle természetes és kémiai agresszióknak van kitéve, melyek mélyen megváltoztatják a haj szerkezetét, és hatására megszűnik a sejtközi kötőanyag egyensúlya. Ennek következtében a haj elveszíti természetes védekező képességét, eltűnnek a sejtközi kötőanyagok, a hajszálak kilyukadnak, a haj olyannyira elvékonyodik, hogy letörik.

Természetes külső hatások:

  1. Fény: Mint ahogy a bőr, a haj sem tud természetesen védekezni a fénnyel szemben. Az UV sugarak hatására a pigmentek elhalnak, a haj kifakul, oxidálódik és veszít külső összetartásból. (A nyári hajápolás menüpontban találsz tippeket a hajad a fénnyel szembeni védelmére.)
  2. Napi igénybevétel: Hajmosás, szárítás, gyakori fésülködés. Ha túl sűrün tesszük, ezek következtében is hamar meggyengül a haj.

Kémiai hatások:

Gyakran megesik, hogy a helytelen kémiai beavatkozások következtében (festés, dauer) a sejtközi kötőanyag meggyengül, a természetes pigmentek és proteinek eltávoznak. Ide értendő a rossz minőségű anyagok használata, túl erős festékek, dauervizek. A haj ez esetben is veszít természetes ellenálló képességéből.

A roncsolt haj újraépítése:

A roncsolt hajnál a belső szerkezetet kell újjáépíteni hogy ellenállóbb legyen a külső hatásokkal szemben. Ahhoz hogy egészséges, csillogó és gyönyörű legyen a hajunk, elengedhetetlen a hajápolás. A roncsolt haj újraépítésére az egyik legkiválóbb termék a L’Oreal Absolut Repair mélyápoló, hajerősítő pakolás. Hajerősítő ceramid segítségével, mélyen a hajszál belsejében ápol, helyreállítja a töredezett, meggyengült haj szerkezetét és felszínét. Fényfokozó hatóanyaga és UV-szűrő tartalma pedig tartós védelmet biztosít a külső környezeti hatásokkal szemben. Hajkezeléseinkkel és hajápoló rituáléink segítségével segítünk roncsold hajad újraépítésében, de a keratinos hajegyenesítés is felépítheti a hajszálaidat.

Kíméletesen bánj a hajaddal!

Hajmosásnál mindig figyeljünk, hogy ne túl forró vízzel mossunk hajat. A sampont is finoman masszírozzuk a hajba, ne dörzsölve, mert ilyenkor a legérzékenyebb a haj. Ezért is hanyagoljuk a vizes haj fésülését. Óvatosan töröljük meg a törölközővel. A hajszárítóval is bánj finoman, minél távolabb tartod annál jobban kíméled a hajadat a hőtől. A hajszárító, vasaló magas hőmérsékletétől a hajunk veszít víztartalmából, kiszárad és törékeny lesz.

Jelentkezz be kezelésre

Ha szeretnél te is elmélyedni a témában keresd a Fodor Szalon csapatát, mi segítünk álmaid megvalósításában!