A francia nők titkai

Azon szerencsések közé tartozom, akiknek a munkájuk egyben a szenvedélyük és a hobbijuk. Persze a másik nagy szenvedélyem mellett, ami az utazás. A kettő néha szorosan összekapcsolódik. Hogy hogyan? Szem előtt tartva a folyamatos szakmai megújulást és fejlődést, minden évben külföldi konferencián és továbbképzésen veszek részt a munkatársaimmal együtt.

A kettő néha szorosan összekapcsolódik. Hogy hogyan? Szem előtt tartva a folyamatos szakmai megújulást és fejlődést, minden évben külföldi konferencián és továbbképzésen veszek részt a munkatársaimmal együtt. Így jutottam el pár évvel ezelőtt Párizsba is az éves L’Oreal kollekciós bemutatóra és továbbképzésre. Már akkor megfogadtam, ha lehetőségem nyílik rá, visszatérek a francia fővárosba. Szerencsémre, idén, októberben ez az álmom beteljesülhetett, így a születésnapom és az ősz is a divat és a szerelem városában ért utol. Utcáin sétálgatva, újból magával ragadott a hangulata és a helyiekre annyira jellemző hanyag, francia elegancia, ami mind az életmódjukban, mind a megjelenésükben is tükröződik. Reggel 9 óra előtt, ne lepődj meg, ha csak Te vagy az utcán, itt az élet 10-kor kezdődik. Az “az utca emberét” figyelve megfogalmazódott bennem a kérdés:

Mi lehet a Francia nő titka??

Párisban járt az ősz és Én is, imádok utazni és imádom Párizst!

A Champs-Élysées-en, a szinte már “kötelező” csésze kávé és croissant ízlelgetése közben, a Vouge magazint böngészve, megkaptam a választ! Találtam egy cikket, amiben a híres, francia sminkmester Violette Shares elárulja: a Titok valójában 8 alapszabály, amit minden francia nő betart. Ezeket szeretném most Veletek megosztani, mivel érdekesnek tartottam a leírt “trükköket és praktikákat”!

1. Készülj el, de ne cicomázz!

A francia nők törődnek magukkal, mivel úgy tartják, ha szépen ápolt a bőrük, a hajuk és emellett odafigyelnek az alakjukra, akkor a reggeli készülődés során sincs nagyon más dolguk, mint ezeket kiemelni-nem elfedni!

2. Mindent mértékkel!

A szép bőr eléréséhez, nemcsak a napi alapos arctisztítás és azt követő hidratálás az elengedhetetlen, hanem a megfelelő táplálkozás is. “Amit eszel, az vagy! -így ez is meglátszik a bőrödön.” Ráadásul, nem is az alacsony zsírtartalmú ételek szerepelnek azon a bizonyos tiltólistán. Ennyi finom sajt mellett, hogyan is lehetne?! Sokkal fontosabb a számukra, hogy hol, vagy honnan szerezik be a napi “betevőt”, aminek az elkészítése közben, majd fogyasztása során, teljességgel mellőzni próbálják a cukrot. Szóval: BIO, BIO, BIO & NO SUGAR!

3. Csak akkor menj edzeni, ha kedved van hozzá!

“Nálunk a nők olyanok, mint a vadlovak; lázadó a természetünk! Nem szeretjük, ha szabályozni, korlátozni próbálnak minket, vagy bármit, amitől feszélyérzetük támadhatna. Minden, amit teszünk, azt csakis szenvedélyből! Így az annyira divatos edzőtermeket is csak mértékkel látogatjuk. Különben is, ha figyelsz arra, hogy mit és mennyit eszel, akkor ez miért lenne gond…?”-vallja Violette.

Ezzel nem értek egyet, a rendszeres mozgás híve vagyok – mert amióta sportolok egyszerűen boldogabb és energikusabb vagyok.

4. Felejtsd el a frissen beszárított hajat!

“Mint mindenben, a hajápolásnál is fontos számunkra természetesség! Odafigyelünk, hogy a hajunk a megfelelő termékekkel legyenek ápolva, még otthon is, hisz’ nem csak a fodrász szalonban jár a hajunknak a kényeztetés! Ha magunknak kell elkészíteni, a hajvasaló mellett, néha még a hajszárítót is hanyagoljuk, mivel a “szél fújta”, laza, lágy esésű frizura a cél. Emellett, hagyunk a hajunknak még egy napot!-azaz mindig egy nappal előbb időzítjük a fodrászt, vagy a hajmosást, mivel a haj másnapra nyeri el, azt a laza tartást, természetes, lágy esést, amit mi annyira szeretünk.”

Ez a másik pont, amivel nem értek egyet, hiszen a haj tartása a hajtípustól és persze következő nap eseményeitől függ. Van akinek másnap is szép tartású marad a haja a beszárítás után, de van akinek csak rövidebb ideig tart.

5. Elkötelezettség a minőségi hajvágás iránt!

“Az egészséges, fényes, ápolt hajat kedveljük. Elképzelhetetlen számukra a száraz, esetleg rongált hajvég, illetve bármi, amitől a leengedett, kiengedett hajunk ápolatlanná válna! Ezért is hanyagoljuk a hajvasalót, ami csak tönkreteszi a haj szerkezetét. Esetenként még hajszárítót sem használunk. Sokkal fontosabbnak tartjuk a minőségi hajvágást, a jó fazont! Nem mindegy, hogy ki és hogyan vágja a hajukat.” A minőségi hajvágás és a rendszeres hajápolás könnyen kezelhető, hordható frizurát eredményez, így nem kerülünk bajba, ha otthon, magunknak kell elkészíteni.

6. Mondj igent a vörös ajkakra!

Bardot és Deneuve: a legjobb példák a fekete szemhéjtusra. Viszont ennek a sminknek az elkészítéséhez precíz kézre és időre van szükség, mindamellett, hogy folyamatos odafigyelést igényel, nehogy elkenődjön. “A mai francia nő 2 dolgot használ sminkeléshez: fekete szempillaspirált és piros rúzst! A XXI. század végzet asszonyának lazán, lágyan leomló hajtincsei mellett, a hibátlan, ápolt arcbőre a fegyvere. Belebújik a kedvenc farmerjába, amit a legújabb magassarkú cipőjével ellensúlyoz és hogy a kép teljes legyen, jöhet a piros rúzs-a trendnek megfelelő, piros árnyalatú ajkak elengedhetetlenek!”

7. Fényt vigyél az arcodra, ne árnyakat!

Violette szerint, a rosszul megválasztott, túlzott mértékben használt alapozó vagy púder szoborszerűvé, foltossá teheti az arcunkat. Ráadásul, ha ez megtapad a nevetőráncokban, csak öregítjük vele a bőrünket, -így pont az ellenkező hatást érjük el a sminkünkkel, mint amire szolgálna. “Sokkal fontosabb az arccsonton a jól elhelyezett fénypúder, ami a bőrárnyalatunkkal megegyező színezett hidratálóra viszünk fel. A francia nőkhöz hűen, a sminkünkkel is üde, friss és természetes hatást szeretnénk kelteni. Persze elmaradhatatlan kellék még az említett fekete szempillaspirál és az ajkaink színezése. Viszont, tilos a kontúrozás!”

8. Füstös, fekete smink, de ezt is csak lazán!

“Ha a szemünket fekete sminkkel szeretnénk kihangsúlyozni, akkor csakis krémes állagú szemhéjpúder vagy szemceruza jöhet szóba! Először korrektor használunk az arcon, majd fekete szemceruzával besatírozzuk a szempillák tövét, mintha egy gyerek irka-firkálna, végül az ujjunk hegyével dolgozzuk el, kenjük szét a festéket! Ebben az esetben az ajkakra már csak körömvirág kenőcsöt rakunk, ami bármelyik patikában vagy drogériában beszerezhető. Szempillaspirál, pirosító és kész! Mi, francia nők lusták vagyunk és nem szeretjük a bonyolult dolgokat!”

Véleményem szerint lehet bármilyen a stílusod – akár franciás, olaszos – nem az a fontos, hanem az, hogy a legjobbat hozd ki magadból. – Fodor Nóra, Mesterfodrász

Jelentkezz be a Fodor szépségszalonba!

Fodrászatra, kozmetikára, manikűrre vagy pedikűrre akár egy frissítő masszásra, hívj minket a +36 30 417 3493 mobil telefonszámon, szívesen megválaszoljuk kérdéseidet!