Az igazi svédmasszázs

Hol is lehetne többet megtudni a svéd masszázsról, mint Svédországban? Bár sorsom teljesen más apropóból vezetett abba a csodálatos országba, mégis ott találkoztam először a masszázs tudományával, s ébredt fel bennem az érdeklődés ez iránt a nagyszerű hivatás iránt. 

Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen hosszabb időt tölthettem egy Linköping nevű svéd városkában, valamint Stockholmban, ahol lehetőségem volt találkozni ezen masszázs technika jeles képviselőivel. Bár akkor még csak hobbi szinten, de igyekeztem a lehető legtöbbet megtanulni, elsajátítani a masszázs tudományából. Mindig is lenyűgözött a svédek precizitása és a természethez való viszonyulása. Ezért is tartom fontosnak, hogy a masszázsaim folyamán természetes anyagokkal dolgozzak. Nagy gondossággal válogatom ki a megfelelő termékeket melyeket sokszor csak külföldön tudok beszerezni.

Hol is lehetne többet megtudni a svéd masszázsról, mint Svédországban?

Bár sorsom teljesen más apropóból vezetett abba a csodálatos országba, mégis ott találkoztam először a masszázs tudományával, s ébredt fel bennem az érdeklődés ez iránt a nagyszerű hivatás iránt. Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen hosszabb időt tölthettem egy Linköping nevű svéd városkában, valamint Stockholmban, ahol lehetőségem volt találkozni ezen masszázs technika jeles képviselőivel. Bár akkor még csak hobbi szinten, de igyekeztem a lehető legtöbbet megtanulni, elsajátítani a masszázs tudományából. Mindig is lenyűgözött a svédek precizitása és a természethez való viszonyulása. Ezért is tartom fontosnak, hogy a masszázsaim folyamán természetes anyagokkal dolgozzak. Nagy gondossággal válogatom ki a megfelelő termékeket melyeket sokszor csak külföldön tudok beszerezni.

Miből is áll a svéd masszázs?

Fogásai, azok erőssége testünk fiziológiai működéséhez igazodnak. A klasszikus svéd masszázs  öt alapfogásból épül fel, simítás, dörzsölés, gyúrás, ütögetés, rezegtetés melyeket alkalmazni szoktam a masszázs folyamán. Fontosnak tartom, hogy vendégeim hangulatuknak és igényüknek megfelelő masszázst kapjanak. Ezért sem lehet általánosítani a masszázsaim erősségét. Mindig figyelem a vendégek visszajelzését a kezelés folyamán.

Mire jó a svéd masszázs?

Nem csak testünk működésére hat hanem lelkünket is ápolja. Nagyon jó stresszoldásra, lazításra, általános közérzet javításra. Jó hatással van a bőr, vérkeringés és a nyirokrendszer állapotára.

A masszázs elengedhetetlen a mai zsúfolt, agyonhajszolt világban. Sokkal több feladatot és munkát próbálunk elvégezni a mindennapokban mint amit szabadna. Sajnos emiatt nem jut idő magunkra és a testünkre. Így manapság már nem tartozik luxus szolgáltatások közé a masszázs. Testünknek és lelkünknek egyaránt szüksége van rá. Segít a fáradtság csökkentését, izmok állapotának javítását, teljesítőképesség fokozását. Kiváló az emésztési problémákra és a reumatológiai megbetegedések kezelésére is.

Tanulmányaim során mindig visszakanyarodtam ehhez a remek masszázs technikához. Látványos eredményeket lehet elérni vele az alak formálásában is, valamint alapját képezi az úgynevezett wellness masszázsoknak is. 12 éves svédországi kötődésem alkalmat adott arra, hogy alaposan elmélyedjek a svéd masszázs technikájában, az emberi test anatómiájában egyaránt.

Talabér Zsuzsa

Jelentkezz be Masszázsra

Ha szeretnél te is elmélyedni a témában keresd a Fodor Szalon csapatát, mi segítünk relaxációs pihenésed megvalósításában!