Hajápolás a mindennapokban

Ápoltsága és minősége befolyásolja, hogy az emberek milyen képet alakítanak ki rólunk. A hajad minősége meghatározó tényezője a szépségednek, a frizurádnak összhangban kell lennie a személyiségeddel. A következőkben leírok néhány tippet és tanácsot, amivel megóvhatod hajad egészségét és szépségét.

Mire figyelj hajmosásnál:

  • A hajmosás is roncsolja a hajat, de ha nem is tudjuk az ideális heti egy alkalmat betartani, akkor se vigyük túlzásba.
  • Langyos vízzel moss hajat. (A meleg víz a faggyúmirigyek faggyútermelését fokozza.)
  • A sampont a fejbőröd igényéhez, a balzsamot vagy pakolást a hajad minőségéhez válaszd.
  • A sampont finoman masszírozd a fejbőrbe, ezzel serkented a vérkeringést és a káros anyagok távozását (egyben a hajnövekedést is fokozod).
  • A balzsamot vagy pakolást törülköző száraz hajra rakd fel (csak a hajhosszra, a hajtőre ne).
  • Ha időd engedi, tíz percig hagyd az ápoló anyagot a hajadon, hogy legyen ideje felszívni a hatóanyagokat. Ezt megteheted úgy is, hogy törülközővel körbetekered a hajadat.
  • Vizesen a legérzékenyebb a hajad, ezért ne dörzsöld a törülközővel, hanem finoman itasd fel vele.
  • Óvatosan fésüld a vizes hajat, mert ilyenkor könnyen szakad.

Mire figyelj a hajszárításnál?

A hajszárítót legalább 15 centire tartsd a hajadtól, különben túl forró levegő éri és ez árt a fejbőrnek és a hajadnak is. Ne akarj gyorsan hajat szárítani, mert a magas hőtől hajad veszít víztartalmából, és kiszárad, ezért ne a legmagasabb hőfokra kapcsold a hajszárítót. Lehetőleg ritkán használj vasalót, vagy hajsütő vasat, mert ezek is szárítják a hajat.

Mire érdemes még figyelni?

Ne hordj túl sokat hajgumit, mert könnyen megtörheti a hajad. A hajvégek idővel hosszanti irányban feltörnek, ezért ha növeszted is, maximum kéthavonta vágass hajat. Figyelj, hogy jó minőségű anyagokat használj Te és a fodrászod is. A boltokban kapható hajápolási termékek kis mennyiségben vagy nem tartalmazzák azokat a hatóanyagokat, melyek ápolnák a hajad. Érdemes fodrászüzletben vagy fodrászkellékesnél vásárolni proffessional anyagokat.

Nyáron használj fényvédő terméket. A nap mindig éri a hajad, és könnyen kiszárítja, így az veszít a színéből.

Jelentkezz be kezelésre

Ha szeretnél te is elmélyedni a témában keresd a Fodor Szalon csapatát, mi segítünk álmaid megvalósításában!