Hajhullás kezelése

A hajhullás kiváltó okai nők esetében a hormonális rendellenesség, terhesség, férfiak esetében többnyire öröklött hajlam. Mindkét nem esetében ok lehet még a stressz, légszennyezettség, évszakváltás, kimerültség. 

Néhány hajszál a párnán, a fésűn és a törölközőn még nem ok az aggodalomra, a hajszálak hullásának van egy természetes mértéke, a gond akkor van, ha a hajszálak ritkulása figyelhető meg.

A hajhullást két típusra lehet bontani:

  1. Időszakos hajhullás: Nem rendszeres, leginkább tavasszal és ősszel észlelhető. A hajhullás az egész fej területén jelentkezik. A hajszálak időszakosan (évszaktól függően) elvékonyodnak.
  2. Intenzív, állandó hajhullás: A hajhullás több, mint 3 hónapja tart, az egész fejen észlelhető, de legintenzívebb a halántékon és a fejtetőn. A hajszálak erősen elvékonyodnak, és lassan nő a haj.

A hajhullás egyik legfontosabb oka a hajhagymát körülvevő kollagén burok megkeményedése. A hajszál egy rugalmas kollagén közegben növekszik, mely körülveszi a szőrtüszőt (hajhagymát). Ezen kollagén burkon keresztül jut a hajszál tápanyaghoz. Ha a kollagén burok megkeményedik, a hajhagyma nem jut tápanyaghoz, így egyre kevesebb rostot termel. Ennek következtében a hajszál elvékonyodik, a hajnövekedés teljesen leáll.

Mit tegyek, ha hullik a hajam?

Figyelj oda, hogy mindig alaposan szárítsd meg a hajad, hogy ne fázzon meg. Táplálkozz egészségesen, a vas, szilícium valamint a B-vitaminok beviteléről is gondoskodj. A cink hiánya is okozhat hajhullást, ennek pótlására is érdemes figyelni. A hajad hullhat még műtéteket követően, belső gyulladástól, gyógyszerek mellékhatásaként. Ilyen esetben a hajhullás elleni termékek csak csökkentik a tüneteket, de nem szüntetik meg. Ha a hajad időszakos hajhulláson esik át, akkor érdemes például a L’oreal Density Advanced sampont használni ami B6 vitamint és omega-6 zsírsavakat tartalmaz, táplálja a hajhagymát és revitalizálja a hajszálat. Emellé javasolt a L’OREAL 12 db-os Aminexill kúrája, melyet hajmosás után kell a fejbőrbe masszírozni.

Ha viszont intenzív, állandó hajhullásra utalnak a tünetek, ebben az esetben is a L’Oreal Density Advanced sampont használd, és mellé a Aminexill hajhullás elleni 42 ampullás kúrát, napi használatra és feltétlen keress fel orvost.

Jelentkezz be kezelésre

Ha szeretnél te is elmélyedni a témában keresd a Fodor Szalon csapatát, mi segítünk álmaid megvalósításában!