Professzionális termékek kontra közönségtermékek

Mi is a pontos különbség? Kezdjük az elejénA hajfestékek közötti különbség nem feltétlenül az elkészült eredmény után válik egyértelművé. A boltban kapható festékek javarészt meghozzák a kívánt eredményt viszont sok hátulütője lehet annak, ha valaki nem szakemberre bízza ezt a folyamatot.

Ezek a termékek jóval erősebb anyagok, mivel a cél az, hogy szaktudás nélkül is tudjuk használni. Ezáltal hajkoronánk egészsége veszélybe kerülhet főként, mert rengeteg olyan hiba van, amit elkövetünk az „otthonfestés” alatt.

Az egyik ilyen leggyakrabban elkövetett dolog, hogy a hajtő festés helyett az egész hajhosszt befestjük. Ez nemcsak teljesen felesleges, de a hajnak sem tesz jót. Fodrászod egy ilyen helyzetben egy kímélőbb, tartósabb módszert választ, hiszen a modern festéstechnikák már lehetővé teszik ezt. A másik hátulütője ezeknek a festékeknek az, ha hajszínt változtatnál.

Tudtad, hogy a bolti festékeket nehezebb eltávolítani a hajból?

Pedig, így vanKöszönhető ez annak, hogy „óriáspigmenteket” tartalmaznak, szintén azért, hogy eredményesebb legyen a festés. Emellett a hajhossz folyamatos utánfestése révén a haj túlpigmentádik/túlsötétedik.

Viszont! Ha új színt szeretnél, ezeket a pigmenteket nehezebb eltávolítani, sokkal erősebb anyagokat kell bevetni, ami szintén nem tesz jót a hajnak. Természetesen egy profi szakember megoldja ezt a helyzetet is, viszont valószínű, hogy nem lesz rövid, sem pénztárcabarát.. Ezek a festékek összetételüknek és erősségüknek köszönhetően jobban allergizálhatnak is, ami napjaink egyik fő problémája. Ezért, ha tartós, kímélő és professzionális hajfestést szeretnél, keress fel egy hozzáértő szakembert:)

Szalonunkban személyre szabott konzultáció folyamán döntjük el azt, hogy vendégünknek milyen hajszín és fazon lenne a legmegfelelőbb.

De mi történik ezután?

Egy jól elkészített festett hajszínt tartóssága nem csak a fodrászodon múlik. Természetesen senkitől nem várható el az, hogy magának válasszon otthoni hajápoló terméket. Szinte nap, mint nap újabbnál újabb termékek jelennek meg. Egy hipermarketben sétálva több száz termék mellett sétálhatunk el. De vajon melyik a nekünk való? El kell tudnunk dönteni? A válasz: NEM!

Az otthoni hajápolással kapcsolatos tanácsadás éppúgy fodrászod feladata, mint az, hogy megfelelő frizurát készítsen el neked. Fontosnak tartjuk, hogy elmondjuk ezt, hiszen a hónap további részében rajtad múlik a hajkoronád sorsa. Itt is a professzionális termékek a nyerők, hiszen a minőség javára dől el a verseny. Amit fontos tudni ebben a témában, hogy bár olcsóbbnak tűnnek a boltban kapható termékek, a valóságban ez nem így van. Összetételüket tekintve higított formában tartalmazzák a csomagoláson jelzett alkotórészeket. Ezért van az, hogy egy idő után rengeteg termék megtalálható a fürdőszobánkban, amelyek közül egyik sem az “igazi”. Ugye ismerős?

A professzionális termékeket folyamatosan fejlesztik, ellenőrzik, koncentráltan tartalmazzák a hatóanyagokat, így kevesebb is elég belőlük. Egy közönségtermék többszörösét kell elhasználnunk egy hajmosás alkalmával, de így sem kap annyi ápolást a hajunk. Tehát mivel kapunk többet a professzionális termékek használatával?

Személyre szabott anyagokat, felhasználási tanácsokat:

  • Minőséget
  • Pénzt és időt a felesleges termékek vásárlásának elhagyásával
  • Egészségesebb hajat, tartósabb színeredményt

Jelentkezz be kezelésre!

Ha szeretnél te is elmélyedni a témában keresd a Fodor Szalon csapatát, mi segítünk álmaid megvalósításában!