Göndör haj – Használati utasítás természetes göndör hajhoz

Használati utasítás természetes göndör hajhoz azaz, hogy szeressük meg ezt az igazán különleges hajtípust.

Munkánk során sok természetes göndör hajjal rendelkező vendég látogat el hozzánk, sokan egyáltalán nem szeretik a frizurájukat, így folyamatosan egyenesre száríttatják, ezen kívül sokan az otthoni hajvasalás mellett döntenek. Ez azért nem a legjobb választás, mert a hajvasaló a haj nedvességtartalmát használja fel a formázáshoz. Hővédő termékek használatával segíthetünk azon, hogy hajunk ne száradjon ki, viszont egy alapból dehidratált haj esetében ez is csak félmegoldás.

A göndör hajnál sokszor az a legnagyobb hiba, hogy nem kapunk elég tájékoztatást, hogyan is kell ezt a hajtípust kezelni. Sok vendégünk, aki már tudja a legfontosabb praktikákat az otthoni hajápoláshoz, s emellett egy szakszerűen elkészített vágást is kapott, elfelejtheti a hajvasalót örökre. Hiszen igazán szerethető ez a hajtípus, nem mellesleg divatos megjelenést kölcsönöz viselőjének.

Hővédő termékek, amiket ajánlunk:

  • Kérastase Incroyable Blowdry,
  • L’Oreal professionnel Mythic Oil Séve Protectrice

Mire érdemes figyelni a szín és a vágás kiválasztásánál?

Fontos, hogy kizárólag professzionális hajfestékkel legyen kezelve a haj. Szalonunk a hajfestésnél is a haj ápoltságát tartja a legfontosabbnak, ezért használjuk a L’OREAL professionnel termékeit. A nem megfelelő festék miatt a haj veszíthet hidratáltságából, rugalmasságából.

INOA ammóniamentes, olaj alapú hajfesték ajánlunk göndör haj festéséhez!

Ha szőkítő termékkel melíroztatjuk, világosítjuk a hajunkat, válasszunk olyan technikával elkészített hajszínt, amit nem kell sűrűn újrafestetnünk, hiszen a szőkítés picivel jobban szárítja a hajat, még ha a megfelelő anyaggal készíttetjük is el. Ilyenkor szoktuk ajánlani a paszta alapú szőkítőkrémeket, hiszen ezek kevésbé viselik meg tincseinket.

Ajánlott melírtechnikák

Balayage, babylight, hajpántmelír, azaz minden ami nem tőtől indul, így nincs lenőtt hatása 6 hét után. Bővebben a melírtechnikákról itt olvashatsz!

Göndör haj vágása

A hajvágásnál a legfontosabb szempont, hogy meg-szüntessük az úgynevezett sátor/háromszög formát. A göndör haj vágását teljesen más szempontok alapján készítjük el, mint az egyenes hajat, így fontos, hogy a fodrászod tudjon bánni a göndör tincseiddel. Fontos azt is szem előtt tartani, hogy csak göndören fogod hordani a hajad, vagy váltogatni szeretnéd a frizurádat.

Göndör hajra kezelések

Figyelmedbe ajánljuk a szalonban választható ápolásokat is, melyekről fodrászod tud széleskörű tájékoztatást adni. Ezek általában olyan szolgáltatások, amik még intenzívebben tartalmazzák azokat az anyagokat, amikre hajadnak szüksége van. Otthoni ápolással természetesen ki kell egészíteni ezeket, viszont jó alapjául szolgál a hajad hidratáltságának.

A mi kedvenc kezelésünk a Kérastase Fusio Dose!

Ezen kívül a göndör hajra is remek megoldást kínál egyik kedvenc termékünk az OLAPLEX, hiszen ez a hajban lévő kötéseket köti újra és sokszorozza, ezáltal javítja a haj szerkezetét, rugalmasságát, ami szintén igen lényeges ennél a hajtípusnál.

Otthoni ápolási tippek göndör hajúaknak

Elengedhetetlennek tartjuk az otthoni hajápolással kapcsolatos tájékoztatást. Mindenkinek egyénre szabva adunk információt arra vonatkozóan, hogy mivel tudja megkönnyíteni a hétköznapokon a hajápolást, viszont van pár alappillér, amivel nem árt, ha tisztában vagyunk. A hajat ne fésüljük két hajmosás között, mert szétszedjük a tincseket és elrontjuk a frizurát. Csak hajmosás után, vizesen, hajban maradó ápoló vagy olaj segítségével kisebb tincsenként, óvatosan bontsuk ki a hajat, lehetőleg ritkább fogú fésű segítségével.

A mi kedvenc hajban maradó ápolónk a Kérastase Créme Magistrale!

Fontos, hogy hajunkat ne csavarjuk törölközőbe, csak nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, ezzel elkerülve a szöszösödést. A diffúzor használata elengedhetetlen, hiszen ez abban segít, hogy tincseink definiáltabban száradjanak meg, hogy ne fújjuk szét a hajat, ne legyen szöszös. A tincseink felvegyék szép, göndör formájukat. Ehhez használhatunk finish termékeket, viszont fontos, hogy ne válasszunk erős habokat, hiszen ezek keményítik a fürtjeinket, maradjunk a gyengébb erősségű termékeknél.

A mi kedvencünk a Kérastase Elixir Ultime!

Fontos! A professzionális hajápolás lényegessége, hiszen ezek az anyagok koncentráltabban tartalmazzák azokat a hatóanyagokat, amikre a hajadnak szüksége van. Szalonunkban a hajdiagnózist követően személyre szabott tájékoztatást kaphatsz arról, hogy mivel ápolhatod tökéletesen otthon a hajad. A mi kedvenc termékcsaládunk göndör hajra: Kérastase Curl Ideal család.

Jelentkezz be kezelésre

Reméljük ez a kis összegzés segítséget nyújt azoknak, akiknek eddig csak nyűg volt a göndör haj és segít megbarátkozni ezzel a különleges hajtípussal. Mivel mi szeretjük a göndör fürtöket, fontosnak tartjuk, hogy ezt átadjuk vendégeinknek is.