L’Oréal Professionnel Kongresszus 2015

L’Oréal Salon Expert Prémium szalon lévén előszeretettel veszünk részt a cég által szervezett továbbképzéseken, amelyek az akadémián vagy más budapesti helyszíneken kerülnek megrendezésre. Két évente azonban szerveződik valami rendhagyó.

Hasonlóan az előző Kongresszushoz idén is Törökországban jártunk. Ez a 4 napos rendezvény igazi kikapcsolódás, szórakozás és szakmai inspiráció volt számunkra, tekintve a csodálatos helyszínt és az októberi 30 fok feletti hőmérsékletet.

Idén is igazán jól összerakott show-kat láthattuk mind a magyar, mind a külföldi csapatoktól. A magyar csapat (Hajas László, Zsidró Tamás, Dudás Attila és Kucsera Zsolt ) egy igazán vad és meglepő, mégis hihetetlenül hatásos hajvágási technikát mutatott be, hiszen óriási afro hajra emlékeztető parókákat hozott el és hajvágógéppel „szobrászkodta” meg a megálmodott formákat. Ne feledkezzünk meg Zsiga Renátáról sem, aki ismét gyönyörű kontykölteményekkel varázsolta el a közönséget

A nemzetközi sztárvendég idén a Holland L’Oréal nagykövet Berni Ottjes volt, akinek bemutatója igazán inspirált minket. A modelljei gyönyörűek voltak és egészen csodálados frizurákat álmodott meg a színpadra. Igaz, ami igaz a hajvágási technika, amit alkalmazott a színpadon, miszerint egy nyesővel vágta le a modellje haját, kicsit távol áll tőlünk, a feltűzések, színek és Berni stílusa elkápráztatott minket.

A cseh csapat bemutatta a 2015/16-os IT LOOK kollekciót, ami előre vetítette az új divatot szín és fazonok terén. Láttuk, hogy a Long Bob még mindíg hódít, hogy divat a fru-fru, a tömör, nem elvékonyított hajvégek, a sötét – szinte fekete – hajszín, a Wet Look, láttunk contouring melírtechnikákat is. Ez a technika, amit a smink világa ihletett, hatalmas utat tört magának, hiszen alkalmas kiemelni, esetenként javítani arcunk adottságain. Ezeket a technikákat pontosabban megismertük azóta a L’Oréal akadémia falain belül. Az aktuális divatról bővebben olvashatsz az erről szóló blogbejegyzésünkben.

Fentieken túl megismertünk Belekben egy új termékcsaládot a Serioxyl-t, ami egy hajhullás elleni kezeléscsomag. Kétféle széruma létezik, az egyik a fejbőrre csepegtetve kúraszerűen alkalmazva veszi fel a harcot a hajhullás ellen, a másik a hajhosszra/hajvégre felvíve a hajszál átmérőjének vastagságát növeli. Ezenkívül elkészült a festett és natúr hajra való sampon, ápoló balzsam és hajhabja is. Mi nagyon elégedetten fogadtuk ezt az új termékcsaládot, hiszen személyreszabott megoldást nyújt a hajhullás vagy elvékonyodás okozta problémákra.

Azt gondolom, hogy minden fodrásznak két évente részt kellene vennie egy ilyen kongresszuson, hiszen mindamellett, amiket a színpadon láttunk, hatalmas élmény esténként olyan fodrászokkal beszélgetni és együtt szórakozni, akik ugyanúgy a szakmának élnek, mint mi, megosztani a tapasztalatainkat, meglátásainkat, technikákkal, termékekkel kapcsolatban. Minden ilyen jellegü programmal csak nyerhetünk! Nem volt ez másképp most sem 🙂

És ön mit gondol, fontosnak tartja személy szerint, hogy a fodrásza szakmai kongresszuson vegyen részt? Ossza meg velünk bátran véleményét, szívesen fogadjuk!

Újdonság a L’oréal Professionnel -tól

Professzionális ápolás a haj dúsításáért, erősítésért és a fejbőr stimulálásáért, hölgyeknek és uraknak!