Otthoni hajápolási praktikák

Miért fontos az otthoni hajápolás? Mi inkább úgy fogalmaznánk, hogy a legfontosabb dolog, az otthoni hajápolás. Alapvetően, ha festeted a hajad és 4-6 hetente felkeresed kedvenc fodrászod, aki mindig szuper dolgokat hoz ki az otthon amúgy kezelhetetlen, fénytelen, hajadból, már egy viszonylag gyakori látogatásnak számít. Ha nincs festve a hajad, ajánlott 3 havonta egy egészségügyi vágás miatt felkeresni, de ez sokszor sokkal ki is tolódhat egyéb prioritást élvező dolgok miatt.

Belegondoltatok már abba, hogy két látogatás között, hány hajmosás történik otthon? Még ha a festésünk vagy vágásunk mellé igénybe veszünk egy ápoló kezelést is (aminek 4-5 mosáson keresztül tart a hatása). Előnyben vannak akik hetente egyszer mosnak hajat, de ez sajnos nagyon ritka a mai világban, amikor folyamatosan toppon kell lennünk.

A két mosás közötti időben a hajunk ugyanolyan védelmi funkciót tölt be, mint a bőrünk. Ellenáll a szélnek, napsütésnek, fűtésnek, fizikai sérüléseknek mint a fésülés, hajgumizás, hajtekergetés, hőhatásoknak amit a hajvasalóval, szárítóval okozunk. Ezekkel az elemekkel szemben kell ellen állóbbá tenni a hajkoronánkat.

Ezért nagyon-nagyon fontos, hogy mi, és hogyan történik az otthoni hajápolási rutinodban. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy vendégeinknek személyre szabott hajápolási protokollt állítsunk össze, időnként természetesen ezt felülvizsgálva, mert a cél is változhat, illetve folyamatosan bővül a termékskála , így még pontosabban be lehet határozni a fejbőr és hajproblémát. Most segítünk megérteni, hogy miért is olyan fontos ez!

Professzionális vs. drogériás

Első és legfontosabb, hogy a drogériás termékekkel szemben a professzionális egy koncentrált termék, mind a samponok, hajfürdők, mind az ápolók esetében. Professzionális terméket azért nem találsz meg a drogériák polcain, mert azok specifikusabbak az átlag közönségtermékeknél, így nem árt tudnunk mire is választod pontosan az adott terméket, mert egy sampon ha nincs jól megválasztva okozhat nem várt hatásokat, amik miatt negatívan ítélheted meg a terméket. Ezért kiemelten fontos, hogy tanácsadó fodrász segítségét kérd minden esetben!

Melyik terméket mire…?

Sajnos sok esetben előforduló hiba, hogy egy termékcsaládot választanak. Vannak helyzetek amikor ez jó lehet, de sokszor nem. Figyelembe kell vennünk, hogy a samponnal mindig a fejbőrünket tisztítjuk, így ennek megfelelő hajfürdőt válasszunk (zsíros fejbőr, korpás fejbőr, hajhullás, volumen kezelés stb). Míg az ápolóval (balzsam, pakolás) pedig a hajhosszt, hajvégeket hidratáljuk. Szem előtt kell tartanunk a haj minőségét, vastagságát, azt, hogy milyen igénybevételnek van kitéve, pl hajvasalás, dauer, szőkítés, festés.

Hajban maradó ápolók

Hajmosás után még nincs vége a szeánsznak. Ma már rengeteg féle nem kiöblítendő ápoló közül választhatunk, ezek többnyire vizes bázisú termékek, védenek a hőtől, segítik a formázást, a kifésülést. Feltöltik a hajszál külső szerkezetét, összetevőikkel hidratálnak, ápolnak.

Két hajmosás között-muszáj?!

Talán ez az a rész ami a legtöbbet változtat az otthoni hajápolásban. IGEN-IGEN-IGEN! Amikor a bőrünk ápolásáról beszélünk, elengedhetetlen része a testápoló használata, mégsem gondolunk erre a hajunk esetében?! Ha bele gondolunk abba, hogy két hajmosás között hány nap telik el, 2-4-5? Ennyi idő alatt rengeteg ‘láthatatlan’ külső behatásnak van kitéve a hajunk, amiktől folyamatosan csak dehidratálódik, ezáltal szöszösödik, gubancolódik, fénytelen és száraz tapintású lesz. Ezt a természetes dehidratációt tudjuk elkerülni, ha két mosás között is odafigyelünk arra hogy hajunk számára megfelelő olajat, krémet, vagy szérumot használjunk

Éjszakai ápolás-erre is van lehetőség

Sok esetben találkozunk azzal a félelemmel, hogy az ápoló anyagoktól elnehezült, zsíros lesz a kezelt frizura. Ez csak abban az esetben van így ha túl van ápolva a haj. Nem kell minden hajra mindent alkalmazni, ezért van nagyon fontos szerepe a professzionális tanácsadásnak , amit mi is képviselünk. Amennyiben hajadnak szüksége van az ápolásra, de megvannak ezek a félelmeid, tökéletes választás lehet a Kérastase éjszakai hajápoló szérumjai:

Kérastase éjszakai hajápoló szérumjai: 

  • A 8h Magic Night Serum kifejezetten a száraz haj ápolását végzi el az írisz növényszárának kivonatával és B3-,B5-,B6-, C-,E- vitamin elegyével megfelelő regenerálást és intenzív fényt biztosít. Lefekvés előtt 2-4 pumpányi terméket kell eloszlatni a teljes hajhosszon és hajvégeken. A szépítő alvás során a szérum 100%ban beszívódik a hajba.
  • A másik lehetőség a Serum Cicanuit alkalmazása ami kifejezetten a világosított, melírozott haj szerkezet- megújításában vesz részt hialuronsav és havasi gyopár összetevőinek köszönhetően. Megújítja a szőkített, igénybe vett hajrostokat alvás közben, mélyrehatóan hidratálja a hajszálakat. Alkalmazása megegyező a Magic Night Seruméval, 2-3 pumpányi terméket egyenletesen oszlassunk el a haj teljes hosszán, majd feküdjünk le aludni. Ébredés után a haj érezhetően puhább, védetebb a szöszösödés ellen és a hajtöredezéssel szemben.

Megfelelő hajszárítás

Ami minden esetben elmondható hogy a fejtől a föld irányába kell szárítanunk a hajat. Ez azért fontos mert a kutikula pikkelyek ebben az irányban helyezkednek el, azonos módon mint a hal pikkelyei. Érdemes a hajszárító gyengébb fokozatán begyakorolni a mozdulatokat, amíg kézre nem esik. Attól függően, hogy mennyire van sok, nehezen kezelhető hajad, úgy kell megválasztani, hogy kisebb vagy nagyobb leválasztások a megfelelőek. Minél problémásabb, annál kisebbek lesznek a megfelelő leválasztások. Inkább alacsonyabb hőfokú levegővel szárítsuk, de fontos tudni azt, hogy a haj formázáshoz hőre van szükség. Hideg levegővel soha nem fogjuk tudni formázni a hajunkat. Mozdulataink legyenek lassabbak, a szárítót tartsuk egy kisebb szögben a hajtincs felé, és soha ne rakjuk rá a tincsre a hajszárítót. Fentről lefelé irányba mozgassuk egyszerre a két eszközt. Minél hullámosabb a haj annál többször kell áthúzni a tincsen a kefét a szárítóval, de általában 5-7 alkalommal tegyük ezt meg.

Jelentkezz be kezelésre!

Ha kedvet kaptál egy olyan hajfestéshez, ami közben egy ápolással is kiegészül, keresd fodrászainkat.