UV védelem és fényvédelmi protokoll

A lézeres szőrtelenítő kezelés előtt tartunk egy olyan konzultációt, ahol bemutatjuk, hogy az első kezelésen pontosan mit fogunk csinálni, átbeszéljük az allergéneket, illetve egyeztetjük a szabályokat.

Az egyik ezek közül a fényvédelmi protokoll. Tudjuk, hogy nehéz megállni nyáron, vagy kora ősszel, hogy süttessük magunkat, de kiemelten fontos, hogy a kezelés előtt és után egy héttel ne napoztasd a kezelendő felületet, mert ennek betartásának hiányában hiper-, vagy hipopigmentált foltok jelenhetnek meg a testeden. Nem minden esetben, de olykor ezek maradandó foltokká válnak, ami előidézi azt, hogy kellemetlen lesz, ha az adott területet szabadon hagyod. Pedig a tartós szőrtelenítés lényege pont az, hogy nem kell félned, ha a strand/randi előtti este nem borotválkoztál meg, mert egy állandó simaságot fogsz érezni a bőrödön, amit többet garantáltan nem kell takargatnod!

Kezelés előtt azért nem szabad napozni, vagy szoláriumozni, mert ezeknek hatására a melanin sejtek osztódásnak indulnak. Mivel ez a bőrben lévő pigment sejt, a bőr barnaságát ezek adják, tehát minél több van annál barnább a bőr és bár az Epildream One géppel biztonságosan lehet sötét bőrt is kezelni, a sikeres kezeléshez szükségünk van a bőr és a szőr közötti kontrasztra, hogy a szőr sötétebb legyen és abban tudjon elnyelődni a fény. A dióda lézer hatásmechanizmusa is azon alapul, hogy a fény elnyelődik a melanin sejtekben így ennek hiányában kevésbé lesz eredményes a kezelés.

Természetesen nem kell tartanod a naptól, de fontos, hogy azokon a területeken, ahol a kezelést végeztünk 50 faktoros fényvédőt használj, hogy óvd a bőröd az UV sugárzástól.

Jelentkezz be kezelésre!

Válaszd a Fodor Lasert, ha egy professzionális kezelést és élményt keresel! Tel.: +36 30 101 3231 | Email: fodorlaser@gmail.com